Van 't Harde Pad Weimaraners

Maddy en Blaine

 

Vollgebrachsprüfung 

Oostenrijk


Wij gingen allemaal mee, ook mijn broer en zijn vriendin. Jur Deckers met Drup, Ger en Ria met Dyma, Machteld met Mara of Weimar's Joy, Ina van Ringen met Foster en Dolf de Snoo met Eysche von Weipen (LH). Zij deden allemaal mee met de Feld- und Wasserprüffung. Joke Zwager met Chivvy deed net als Darcy de VGP. Er waren  ook nog een aantal die alleen met de show meededen en dat waren Wim en Gerda Halff en Chantal van der Horst. Wij logeerden allemaal in hetzelfde hotel bij de familie Heiss. Er waren nog meer Nederlanders waaronder Wilbert en Marjolein Enzering met hun 2 zonen, ook Wilbert deed mee met de F und W.  Dus het was aardig oranje gekleurd in Oostenrijk.

Verzamelen voor de VGP in het bos. Gespannen gezichten.


Veel Engelsen


De Engelse kleuren waren ook aanwezig. Want er was een grote delegatie uit Engeland. En dat had alles te maken met Julie Turner, zij is de eigenaresse van Eager, de vader van Darcy, Drup en Dyma. Drup en Dyma zijn de 2 jongere zussen van Darcy. Julie had een aantal van haar vriendinnen en ook Weimaraner eigenaren meegenomen. Julie is ook keurmeester, en de anderen doen ook jachtwerk met hun Weimaraners in Engeland. Ook Di Aerosmith was meegekomen, zij is ook een vriendin van Machteld en was er om  Machteld te ondersteunen. Jeska was er uiteraard  bij, Mouse van Machteld en Sep van Ger en Ria waren mee, deze honden leefden toen nog. Het was een hele happening, zo leuk om Julie weer te zien en alle andere bekenden, de Oostenrijkers begonnen ook aardig bekend te worden. Het verzamelen, de groepenindeling, het wegrijden.... en zorgen dat je bij de juiste groep bent, was zoals gewoonlijk weer spannend. 

De eerste dag 

Vos


Bestaat altijd uit de bosvakken en waterwerk. Helaas hebben we niet veel van Darcy kunnen zien, we wilden Wil niet onnodig hinderen. Wel hebben we de vos over de hindernis gezien en dit was kantje boord. Wil had vooral geoefend met de vos over een greppel! En toen was daar een hindernis, even schrikken dus. Sleep met de vos ging prima. Helaas ging het toen al mis met Joke en Chivvy. Zij weigerde om met de vos te werken en dan is het over en uit. Dat is niet leuk, want we hadden het haar zo gegund! Van het zweetwerk zagen we uiteraard niets, Wil was als laatste aan de beurt, het was zooo spannend, het is best een tijdje wachten.

Zweetwerk


Wil en Darcy, afloop zweetwerk. Die letzte war die beste!!

Op een gegeven moment kwam de jeep terug met de bok aan de voorkant en de keurmeesters. Ik dacht, ik doe brutaal en vroeg aan een keurmeester: "en hoe is het gegaan". "Die letzte war die beste", zei een keurmeester. Ik kon het niet geloven en liep snel naar de rest van de familie om het te vertellen. En na een tijdje kwam pa aangestrompeld, helemaal bezweet en uitgeput, Darcy had het ook warm, maar zij wilde nog wel een rondje.... Het is heel hard werken voor Wil om tijdens het uitwerken van het spoor Darcy bij te houden. Zij gaat als een bezetene over het spoor en Wil moet zorgen dat hij op de been blijft. Wel heeft hij in de strijd zijn riem verloren. We waren echt super trots op die twee.

Stöbern


De gehoorzaamheidsvakken in het bos waren voldoende. Ook wel weer spannend want de honden moeten rustig op hun post blijven. Wel zijn dit nogal eens onderdelen die tijdens de training verwaarloosd worden, maar ook deze vakken zijn oh zo belangrijk en je kan het verknallen hiermee. Waterwerk ging prima! Stöbern achter de levende eend is altijd spannend. De eerste dag zat er op, met prima resultaten. De Engelsen zijn de eerste dag gaan kijken bij de prestaties van de Nederlanders bij de F und W. En de volgende dag kwamen ze bij ons kijken. Normaal is de F und W 1 dag, maar omdat het een jubileum was, was het nu ook over 2 dagen. De VGP is altijd over 2 dagen. De andere Nederlanders die meededen met de F und W deden het allen nog prima.De tweede dag


Te zwaar beladen


Staat altijd in het teken van het veldwerk, de sleepspoor en verloren zoeken van de eend. Ook de gehoorzaamheid bij de haas komt aan de orde. Het veldwerk konden we in het begin van dichtbij meekijken. Maar ze liepen al snel verder. De Engelsen liepen met de keurmeesters en de kandidaten mee. Wij moesten meerijden met de auto. Zodat Wil zo snel mogelijk opgepikt kon worden. Maar helaas werden wij - Ella, ik en Daniëlle - gedropt. Het zijn onverharde paden tussen de velden. Wij hadden destijds een BMW stationwagon, die ook nog eens vrij laag was en deze wegen kon ie niet aan. De auto was te zwaar beladen met ons erin en dat zou de auto teveel beschadigen op die onverharde paden. Dus daar stonden we midden in de Oostenrijkse velden, echt in de middlle of nowhere. Wij zijn maar gaan lopen, met Jeska erbij.

Veldewerk


En maar hopen dat we een beetje de kant op liepen waar mijn vader en mijn broer waren. Gelukkig kwam het allemaal goed en we hadden er eigenlijk best lol om. Darcy heeft mooi werk laten zien en stond eigenlijk al vrij snel voor. Maar de overigen in de groep hadden er meer moeite mee en dat duurde lang. De Engelsen waren vol lof over Darcy en één ding heeft ze beslist, ze blijft doorgaan, ze is onvermoeibaar. Dat had ze al bewezen toen ze nog een jonge hond was. 

Eend


Als laatste de onderdelen met de eend, zoals een sleep. Dat ging goed en toen zat het erop. De keurmeesters riep iedereen bij elkaar voor de nabespreking en de puntenverdeling. En het zag er prima uit. Een hele mooie dag, heerlijk weer, voor ons, voor de honden was het eigenlijk te warm.  Tevreden bazen, familie en belangstellenden. Het is ook allemaal zo spannend en dan volgt de ontlading. Wij waren best vroeg klaar en gingen naar het hotel. Voor de prijsuitreiking moesten we nog even geduld hebben, want dat was pas 's avonds. 

Diploma uitreiking VGP, 2e prijs

Die avond


Gegeten in het hotel/schloss Stifft Götweig waar de feestavond was. Iedereen was er en het was een hele happening. Voor de prijsuitreiking was er nog een wake en werden de Weimaraners gezegend! De prijsuitreiking was leuk. Eerst werd er begonnen met de prijsuitreiking van de Feld- und Wasserprüffung. De Nederlanders hadden het prima gedaan! En toen de prijsuitreiking van de VGP. Ze beginnen altijd met de laagste prijzen en zo gaan ze verder omhoog. De 3e prijzen waren vergeven. Oeh spannend, dus een 2e prijs of misschien een 1e prijs? het werd de 2e prijs met 352 punten. Hartstikke mooi en super trots. Het was nog lang onrustig in Stifft Göttweig...... 


Zuchtshau


De zondag stond in het teken van de zuchtshau. Ook bij Schloss Göttweich. Mooie plek en heerlijk weer. Darcy kwam uit in de Gebruikshondenklas en ze deed het prima. Keurmeester was Herr Heges. Darcy werd 3e met een uitmuntend. Joke met Chivvy werd 2e met een Uitmuntend. Het zat erop, wij bleven nog een paar dagen, de buurt verkennen en toen was het voorbij.Info