Van 't Harde Pad Weimaraners

Maddy en Blaine

Wie zijn wij?

Wil, Ella en Liana Timmers, mijn ouders en ik. 

Liana

Ik ben 54 jaar en van oorsprong ziekenverzorgster, dit heb ik 10 jaar gedaan. Helaas kreeg ik toen te veel last van mijn scoliose. Ik heb toen de opleiding voor medische secretaresse gevolg en voor de ziekenverzorging heb ik ook de opleiding voor doktersassistente gedaan. Uiteindelijk ben ik bij gemeente Lisse terechtgekomen op de afdeling P&O. Op mijn 20e ben ik zelfstandig gaan wonen, na mijn rugoperatie en jaar gips. Eerst intern bij het verpleeghuis waar ik werkte en daarna in een appartement in Noordwijkerhout. 7 jaar geleden ben ik weer bij mijn ouders gaan wonen. De honden woonden en wonen altijd bij mijn ouders. Mijn appartement wag geen juiste plek voor een Weimaraner. Na het nestje van Darcy hebben we June gehouden en nu wilde ik wel eens gaan trainen. Eigenlijk zou June bij mij gaan wonen, maar in de praktijk bleek dat niet haalbaar. Ik heb een aangeboren wervelkolom afwijking, die ook erfelijk is en ben daar 2 keer aan geopereerd. Ik werkte in de verpleging en moest voor de 2e keer aan mijn rug geopereerd worden, hierna is het steeds slechter gegaan. Steeds meer pijn en helaas moest ik stoppen. Nu werk ik al weer 10 jaar bij de gemeente en heb een administratieve baan. Dit alles deed me besluiten om weer naar mijn ouderlijk huis te verhuizen en dat is best even slikken, na 25 jaar op mijzelf gewoond te hebben. Maar goed, ik ben bij de honden, kan trainen en me helemaal op de honden focussen.  
 

Ella

Is mijn steun en toe verlaat, ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten. Zij verzorgt de honden, geeft ze vaak eten en gaat meestal met mij mee met de middagwandeling, zo rond 16.30 uur. Ook helpt ze mij vaak met trainen. Een tas met dummy's of wild meenemen is vaak zwaar, maar voor mijn moeder geen probleem. Af en toe is ze mijn pakezel en dat bedoel ik heel lief. Met het nestje van Darcy en straks met Maddy , zal ze veel poetswerk doen en ik ben er voor de verzorging en sociale contacten en het regelen. Zonder mijn moeder zou ik het niet kunnen. Ook is ze nog eens stapel op onze honden. 

 

Wil

Mijn vader heeft met de eerste Weimaraners getraind, met Dayan, Jeska en Darcy. Hij is overal geweest, naar Duitsland, Oostenrijk, België en behaalde vaak mooie resultaten daar op jachtproeven. Toen ik met June ging trainen vond hij dat moeilijk, erg moeilijk. Ook kon hij niet mee naar proeven, want June ging altijd eerst mijn vader opzoeken. Dat werkte niet en voortaan ging ik alleen op pad. De laatste paar jaar gaat hij wat achteruit, het lopen gaat ook moeilijker. Toch fietst en loopt hij nog elke dag. Met Maddy fietst hij 's morgens, heeft hij de auto dan gaat June ook mee. Met 2 honden fietsen wordt te zwaar en is voor June ook te zwaar. Helaas sinds het najaar van 2016 kan hij niet meer met de honden lopen of fietsen. Het wordt te moeilijk en gevaarlijk, auto rijden gaat ook niet meer. 
Info