Van 't Harde Pad Weimaraners

Maddy en Blaine

 

                    

Voorjaarveldwedstrijden 2009 Open Klasse

Inleiding

 Ik heb gewacht totdat de lijst met datums bekend werd, anders kan ik ook niet inschrijven. het is een heel gepuzzel, want het zijn er veel, vooral in de open klas. Een groot nadeel, het waren ook nog eens kampioen veldwerkwedstrijden. Bij welke zal ik inschrijven, rekening houden met mezelf, met de plaats en het moet qua werk ook maar allemaal gaan. Ik had er 5 uitgezocht. 2 bij de Weimaraner Vereniging, in Chaam en Neede. 1 bij de Heidewachtel Vereniging in de Ooijpolder. En 1 bij de Grote Münsterlander Verenining in Hoofdplaat. Ik had met mezelf afgesproken dat ik niet meer naar Steenbergen zou gaan, ik vond het in voorjaar 2008 niet geweldig, veel te veel haas. Heb ik achteraf erg veel spijt van, maar hoogmoed komt na de val. Inschrijven, toch maar wel, al was ze er echt nog niet klaar voor. Pure ervaring anders niet. En je moet zelf schieten met een alarmpistool. Dit had ik op aanraden van enkele voorjagers, waar ik mee train, gekocht bij de St. Hubertus Vereniging. Ik had al op internet gekeken, maar dit was veel makkelijker natuurlijk. Eens in de 2 weken staat er iemand met een standje met trainingsartikelen en hij verkocht ook alarmpistolen.

Chaam, 6 maart 2009

Een Nationale Kampioenschaps Voorjaarsveldwedstrijd

Een Nationale Kampioen-schaps Voorjaars-veldwedstrijd. Helaas valt June haar loopsheid in het veldwerkseizoen, ook nu weer. De eerste wedstrijd kwam net iets te vroeg. Na lang twijfelen en overleg met Hans, heb ik me afgemeld, June was precies op haar hoogtepunt. Ik weet niet precies wat June gaat doen en voor de reuen die meedoen is het geen pretje. Na het voorvalletje in afgelopen najaar, had ik geen zin in geze....in het voorjaar. Officieel mag het niet. In de jeugd wordt er nog wel eens een oogje dichtgeknepen, maar niet in de open klas. Vervelend, maar het vervelendst is dat ze daarna weer schijnzwanger is en dan is ze toch anders dan anders. Tuttiger, heeft meer aanmoediging nodig en loopt ze gewoon minder. Normaal hoef je haar echt niet aan te sporen hoor. Dus helaas geen Chaam. Ik ben wel gaan kijken, voor de ervaring, want vrij had ik toch al gevraagd. Er was niet zo veel wild. In het voorjaar kan er alleen voorgestaan worden op patrijs. Ik leerde en zag ook meteen dat het toch anders ging als in vroegere jaren. Nu mag je de hond op afstand al zit fluiten zodat de hond er niet vandoor gaat. Je hoeft als voorjager dus niet helemaal eerst de hond te naderen. Wel heb ik mooi werk gezien van de Heidewachtel Dino, de Drentsche Patrijs Sofie en van de Weimaraner Matsu. En bedacht me echt weer, waar ga ik aan beginnen!

Neede, 28 maart 2009

Nationale Kampioenschap Voorjaarsveldwedstrijd

Ook georganiseerd door de Weimaraner Vereniging. Gelukkig kon ik nu wel meedoen, de loopsheid was voorbij. Ik was vrij snel aan de beurt en kreeg een kaal stuk zwarte grond toegewezen.... de dagen ervoor had het flink geregend en het stuk grond leek meer op een open zwembad. Niet fijn dus, en geen patrijs te vinden natuurlijk. Ik heb June vrij kort gehouden en wilde gewoon een goed parcours lopen. Ik probeerde goed haar aandacht vast te houden en haar op de juiste wijze het veld af te laten lopen. Ook de randen van het veld mee te nemen, hier stonden boschages en hier kunnen patrijzen zitten.

Veel hazen en het veld leek een zwembad!

Er waren veel hazen en hazensporen. Dus haar hoofd ging veel naar beneden. Wel stak ze nog even een weg over, de boef. Zo moest ze niet lopen. Het was een mooi groen veld en veel aantrekkelijker natuurlijk, ook voor de vogels.Toen ging haar hoofd wel mooi omhoog. Ik probeerde haar weer naar het stuk zwarte (zwembad) te krijgen en dat lukte. Het was gewoon niet veel, de loop was niet goed genoeg voor een tweede beurt, dus het was over en 

Verdrietige dag

Het was wel een trieste dag. Bert van Eck was pas overleden en ik heb een kaart gekregen voor de begrafenis. Maar omdat ik deze wedstrijd had, ben ik niet geweest en daar heb ik nog altijd spijt van. Ik had gewoon weg moeten gaan, want ik was toch vroeg klaar en ik had naar de begrafenis moeten gaan, als je soms de klok kon terug draaien. Bert is voorzitter geweest van de Weimaraner Vereniging en we leerde Bert goed kennen, toen hij en zijn vrouw Janneke mee gingen naar Oostenrijk in 1999. Toen Jeska de VGP deed. Geweldig gezellig was het toen en een geweldige man. Hans Haleber is wel vroeg weggegaan om naar de begrafenis te gaan.Ooijpolder 4 april

Nationale Kampioenschaps Voorjaarsveldwedstrijd 

Dit was eigenlijk bijna hetzelfde verhaal als in Neede. Weer kreeg ik een stuk zwarte grond toegewezen. Alleen was het weer nu beter geweest en was het geen modderpoel deze keer. Maar weer geen patrijzen, wel weer hazen, heel veel hazen. June ging ook achter een haas aan, gelukkig kon ik haar op tijd tot stilstand fluiten. Ik weet niet of dit nu kwam omdat ze niet verder kon door een sloot of dat ze gewoon gehoorzaam was. Ik denk het eerste! De keurmeester was Peter Eering en hij zei dat June net op tijd stopte, anders had hij de wedstrijd afgefloten. De loop was ook deze keer niet voldoende voor een tweede loop. Dus wij waren weer klaar. Het was er wel mooi in de Ooijpolder, bij Nijmegen. Vlak bij Duitsland, na afloop zijn we nog even Duitsland in gereden en hebben we gewandeld in een mooi natuurgebied.

Hoofdplaat, 18 april

Nationaal Kampioenschaps Voorjaarsveldwedstrijd

We stonden derde reserve, dus weinig kans dat we mee konden doen. Zo ja, dan zou ik gebeld worden de avond ervoor. Waardeloos vind ik dit. Ik besloot om het niet te gokken om er toch naar toe te gaan. Soms zijn er afvallers en kan je toch meedoen. Maar dan zouden er 2 afvallers moeten zijn. Dit leek me niet reëel. Het is gewoon te ver weg. Anders had ik het wel gedaan.

Kortom het veldwerkseizoen in het voorjaar van 2009, was er één om snel te vergeten!


Info