Van 't Harde Pad Weimaraners

Maddy en Blaine

Dreamtime Hunters Elin's Escape

Waar is Maddy geboren?

Maddy is 12 augustus 2011 geboren in Valkenswaard bij Ruud en Annelies Potters. Maddy komt uit een nest van 10 pupjes, mooi verdeeld vijf reuen en vijf teefjes. Maddy krijgt een geweldige start bij Ruud en Annelies en maakt met van alles kennis, met mensen, kinderen, paarden, wild en ze maakt zelfs een rondje door het dorp. Ik ga vrijwel wekelijks kijken om de pupjes te zien opgroeien. En ze doen het heel goed. 

Wie is haar vader, wie is haar moeder?

Maddy's vader is Lord Miller of the Grey Noble, roepnaam: Miller en haar moeder is Dreamtime Hunters Delta Dawn, roepnaam: Gaya. Moeder Gaya verzorgd de pups liefdevol evenals oma Kylie. Maddy is een open en lief pupje en ze stapt ongedwongen haar nieuwe leven in Noordwijkerhout in. Al vond ze de reis wat te lang, wat kon ze een keel opzetten. Annelies en Ruud bedankt voor jullie goede zorgen.

Stamboom
Hd-uitslag  

 


Jachttraining

In januari 2012, wanneer Maddy 5 maanden is, begin ik in het  puppyjachttrainingsgroepje van Hilda. Een leuk en klein fanatiek groepje. Veel heb ik weer aan de basisoefeningen van de GG. 

Tweede prijs Hubertus

Het seizoen wordt afgeloten met een proef: "de Onderlinge". Maddy haalt hier haar eerste beker! Zij haalt de tweede prijs  in de puppengroep bij de Onderlinge. En ze doet het heel goed, ik ben trots op haar.  De Onderlinge van Hubertus is een terugkerende wedstrijd met een jarenlange traditie. Hier strijden de cursisten van Hubertus met en tegen elkaar. Het wordt gekeurd volgens de KNJV- normen, maar dan met dummy's. Maddy doet nog niet mee met de 'echte' Onderlinge, omdat zij nog bij de puppen traint.  Het verslag is te vinden in het dagboek van Maddy, bij de maand juni. Dagboek van Maddy.

2012 Vervolggroep

Na de zomerstop 2012 komen we in een soort 'tussengroep'. Maddy doet het op de trainingen eigenlijk heel goed, ook in deze groep. Alleen vinden we het soms wat saai, teveel GG-oefeningen en daar hebben we onze trainingen in Leiden voor. Wel leren we hier steady zijn op een oefening. Verder heel weinig trainingen met wild en water komt er al helemaal niet aan te pas.

2013 C-groep

Het tweede jaar - 2013 - gaan we trainen in de C-groep. Ik vindt Maddy net te jong voor de B-groep. Het betekent wel dat we bijna weer bij het begin beginnen. Veel onervaren baasjes en honden die alles nog moeten leren en dat vergt veel geduld van mij maar ook voor de trainer. Ook zijn het allemaal Staande Honden en dat is gewoon moeilijker. Tuurlijk is het ook leuk, we krijgen les van Erna en zij doet echt haar best om het zo afwisselend  mogelijk te maken. Wel krijgen we meer 'buitentrainingen' en toch weer iets te weinig wild naar mijn smaak.  Ik kom er dit jaar wel achter dat Maddy het op de trainingen op het eigen terrein heel goed doet. 

Zodra we trainen in andere gebieden gaat het een stuk minder, zo ook met proeven. Het zijn terreinen waar we ook privé komen en trainen en waar vaak veel wild is en vaak veel fazanten. Al die luchtjes en wild vindt Maddy veel interessanter dan het halen van een dummy. In april 2013 beginnen we ook met de KNJV-training bij Rijn en Duin, bij Hilda in de C-groep. Veel waterwerk en trainen in verschillende natuurgebieden. Tijdens deze zomer is Maddy heel ondeugend en gaat er vaak vandoor tijdens de trainingen.  Ook probeert ze mij erg uit. Hierdoor heb ik niet meegedaan met KNJV-proeven en hebben we weinig gehaald!! 

Lees jachttraining Hubertus 2013.

Lees jachttraining Rijn en Duin 2013

2014 B-groep

In 2014 gaan we trainen in de B-groep bij Hubertus, trainer is Angela Annokee, een leuk clubje hebben we. We leren veel en het gaat best goed, uiteraard met pieken en ook dalen. Vooral het 'verloren zoeken' gaat minder. Het waterwerk moeten we hard aan werken. zie de verhalen van de training op mijn blog. Ik wil nu graag een C of B diploma van de KNJV halen. En dat lukt!! 1 september in de Vlietlanden halen we onze eerste KNJV-B diploma. Super trots. Zie nieuws voor cijferlijst.

Van april  tot half augustus trainen we ook bij Rijn en Duin, in de B-groep en de trainer is Marcel Annokee. De start is goed, maar dan worden de trainingen moeizamer, vooral weer het 'verloren zoeken' en het waterwerk. Gek word ik ervan, want thuis gaat het heel goed. Maar dit soort verhalen hoor je altijd: "dat doet ie anders nooit". We gaan stug door. Lees de
verhalen van de trainingen op mijn blog.

2015 B+ groep

In januari 2015 zijn we met jachttraining begonnen in de B+ groep bij Hubertus. Trainer is Marcel Annokee. Het is leuk en uitdagend, het echte werk gaat beginnen. Graag wil ik in april de Appèl en Apportproef halen van de Weimaraner Vereniging. En het lukt, Maddy is één van de vijf die de proef haalt. Zie mijn blog. Ook haalt ze de aanleg verdedigingsproef. Graag wil ik ook meedoen met de roofwildapportproef, maar Maddy pakt nog geen volwassen vos. In april beginnen we met de jachttraining bij Rijn en Duin in de B+ groep/ Maptraining. Trainer is Marcel Anokkee. In augustus haalt Maddy een mooie KNJV-B diploma met 70 punten en we kunnen deelnemen aan de MAP.

Lees de verhalen van de trainingen: Hubertus en Rijn en Duin.

Zweetwerk

In november 2014 gaan Maddy en ik naar een workshop Zweetwerk van  de Weimaraner Vereniging en Maddy blijkt een natuurtalent te zijn. We kunnen al zeker over 6 maanden meedoen met een wedstrijd. Zie blog.

Jagen

In december 2014 gaan we mee op jacht in Brabant. Zie verslag op mijn blog.

Veldwerk

2012

In het vroege voorjaar van 2012 hebben we al op veldjes gelopen om fazanten te zoeken, vaak samen met Erna en augustus 2012 gaan we hiermee verder. Het begint te komen, passie genoeg in ieder geval, al vindt ze brandnetels niet leuk. Het is veel ervaring op doen en leren. Het is een moeilijk spelletje met zo'n fazant of patrijs. In het najaar heb ik ingeschreven voor een paar veldwedstrijden in de jeugdklasse. Puur voor de ervaring. Lees de verslagen van de verschillende proeven op mijn blog.

2013

Het veldwerk in het voorjaar van 2013 sla ik over. Ik heb te weinig tijd gehad om naar tevredenheid te trainen. Maddy rent nog veel met haar neus over de grond en dat kan niet met die lage begroeïng in het voorjaar. In het najaar van 2013 waag ik het erop en heb me ingeschreven voor verschillende wedstrijden. Zie mijn blog,week 40 en verslag jeugdveldwedstrijd WSH. Ook hebben we meegedaan met de aanlegproef bij de Slowaakse Ruwharige Staande Vereniging, met goed gevolg. De keurmeesters zijn onder de indruk van haar loop in de bieten en dat doet me heel goed. Deze aanlegproef is veel omvattender, ook waterwerk en apporteren komen aan bod.  Zie verslag2014

Door omstandigheden kom ik slecht aan veldwerktraining toe in het voorjaar. Vooral door de vele ongelukjes en blessures van Maddy en ook door slechtere lichamelijke conditie van mijzelf. Toch schrijf ik me in voor de veldwedstrijd in de Novice Klasse in Steenbergen, dit is eind april en zo kunnen we nog even trainen. In deze klasse durf ik het wel aan. En met succes. Maddy krijgt een mooie Eervolle Vermelding en die heeft ze verdient. Zie nieuws 2014 en mijn blog. In augustus pakken we de trainingen weer op. Helaas ben ik te laat met inschrijven en kan ik me maar bij twee wedstrijden inschrijven. De eerste gaat niet door omdat Maddy loops is, midden in het wedstrijd seizoen en de tweede, 4 oktober, moet ik afzeggen omdat ik zelf ziek ben. Volgend jaar maar weer.

2015

Ik heb alleen ingeschreven voor de veldwedstrijd in Steenbergen in de Novice Klasse, zie mijn blog. Waarom zo weinig? Het wordt mij een beetje te veel en te zwaar. Jammer dat Maddy hier de dupe van worden, maar het is niet anders. 

Tentoonstelling 

2012

Maddy heeft 1 keer meegedaan in de babyklasse, keurmeester mevrouw Halff-van Boven. In de puppyklasse twee keer, onder keurmeester mevrouw Kok-van der Horst en met de clubmatch, keurmeester mevrouw Hutsteiner uit Oostenrijk. Daarna heb ik een tijd niet ingeschreven, omdat haar vacht echt niet in conditie was. De eerste keer dat Maddy weer naar een show gaat is in november 2012, het had zeker eerder gekunt maar door tijdgebrek en te laat inschrijven is het niet gelukt. In Bleiswijk haalt ze een Zeer Goed in de jeugdklasse. In december 2012 heeft ze haar eerste titel gehaald, Maddy werd beste van het ras. Ze kreeg een CAC/BOB.Dit heb ik nog nooit meegemaakt en dan in de jeugdklasse, ze is net 16 maanden geworden. Dit is haar eerste punt voor de Jeugdkampioenschap en voor haar Nederlands kampioenschap. Voor Internationaal kampioenschap is ze nog te jong. Super trots. Lees mijn blog.

2013

In maart 2013 wordt Maddy 2e beste teef in de tussenklasse op de hondententoonstellinv van KV Rijnland, mijn clubje. Ze ontvangt het reserve CAC/CACIB. Op naar het Nederlands Kampioenschap. lees de blog. Maddy wordt een paar keer voorgebracht door Ylona Deutekom en dat doet ze heel goed. Zelf kan ik Maddy niet goed showen, ze loopt in telgang bij mij,  springt en is ondeugend. Wil ik nog wat bereiken dan moet ik het showen serieuzer aanpakken en nu écht naar ringtraining gaan. We gaan naar KC West Friesland in Heerhugowaard, daar wordt o.a. ringtraining gegeven door Gerda Halff-van Boven en Anita de Boer. Eerlijk zijn ze, duidelijk en ik leer veel. Vooral hoe ik Maddy uit de telgang moet halen. 

2014

De trainingen hebben succes want het gaat meteen goed, ze is in ieder geval niet meer zo ondeugend. In februari in Eindhoven wordt ze eerste in de Openklasse, in Leiden in maart krijgt ze het reserve CAC/CACIB, dit krijgt ze ook in Goes half april. En in Utrecht wordt ze beste Weimaraner: CAC/CACIB/BOB. De tweede keer dat ik dit meemaak. Daarna wordt het wat minder, Maddy is ook te dik en dit krijg ik verschillende keren te horen van de keurmeesters, aan de lijn moet ze. Na de jachtshow in juni stoppen we er voorlopig mee en richten ons nu op trainingen, wedstrijden en veldwedstrijden. In november gaan we naar Bleiswijk en in Wijchen heeft Maddy weer succes. Ze wordt weer Beste van het Ras. Dit heeft ze nu 3 x gehaald.  zie mijn blog.

2015

YES, YES, YES! Maddy is Nederlands Kampioen. 

In Arnhem tijdens de Pinkstershow op 24 mei wordt Maddy beste teef en heeft een heel punt behaald, ruim voldoende voor het Nederlands Kampioenschap.

1/4 punt

We hadden nog maar een 1/4 punt nodig. In februari is het niet gelukt in Eindhoven, Maddy deed het goed, maar werd niet de beste teef of reserve beste teef. Begin april naar Goes, weer hetzelfde als in Eindhoven. Op de clubmatch werd ze 3e in de Open Klasse, weer geen 1/4 punt en in Arnhem lukt het wel. Ze heeft nu 4 volle punten waarvan 3 BOB's, 1 x beste teef en 3 x reserve beste teef

Van jonge hond naar volwassen hond

 


2013

Maddy is nu 2 jaar en ze is een heerlijk hondje, sociaal naar andere mensen toe en naar andere honden. Ze maakt nooit ruzie, wel is ze één keer gebeten. Ze kan nog wel eens brutaal zijn, toch is ze onderdanig naar vreemde honden toe. Maddy is erg op mij gericht en ze traint en leert heel makkelijk. Toch is ze ook een boef.

Buiten rent en vliegt ze door de duinen, soms met de snelheid van een raket. Ze  kan  erg haar eigen gang gaan en niet luisteren. Het is een fase zullen we maar zeggen, vooral net voor haar 2e verjaardag zit ze in een zeer ondeugende fase. Veel vrijheid neemt ze nu en dat is mooi voor het veldwerk, maar minder voor het apporteerwerk. GG trainingen gaan heel goed en ze leert makkelijk. Maddy heeft niet dat 'mijn baas', 'mijn auto' in zich, wat June wel heeft. Wel kan ze soms heel scherp reageren wanneer ze uit huis komt en er loopt net iemand langs. En ze kan ondeugend zijn naar trimmers, paarden en moutainbikers. Ze heeft een sterke achtervolgingsdrang en we werken er hard aan omdat te voorkomen.  Ook ga ik serieus op ringtraining, want die telgang moet eruit. KNJV-proeven doen we volgend jaar wel, ik heb geen haast. Veldwerk vind ik belangrijker, wel merk ik dat ze anders jaagt dan June, haar kophouding is veel minder hoog en ze gaat graag met haar neus naar de grond en dat is jammer. Wel heeft ze een mooie veldaanpak in de bieten.

Respect voor de andere twee honden

Voor Darcy had ze diep respect en voor June ook, ze kent haar plaats. Met Darcy kon ze heerlijk klieren en spelen buiten. Met June is ze dikke maatjes nu, ze mag veel van June. Een lekker stel is het. We genieten enorm van Maddy, heel aanhankelijk is ze, ze ligt graag bij mij, speelt nog heel veel en wil veel aangehaald worden.  Ze is niet veel ziek en blessures kent ze ook niet veel. Zie mijn blog voor de dagelijkse verhalen. Helaas heeft ze wel veel pech de laatste maanden van 2013.  In oktober heeft ze in iets scherps getrapt met een slagaderlijke bloeding en operatie als gevolg. Deze blessure heeft nog een lange staart en kost ons veel trainingsarbeid en lessen. Eindelijk ziet haar voet er eind december 2013 goed uit. Maar door een blessure aan haar rechter knie moeten we weer uitkijken!. 2014 wordt vast een goed jaar, slechter als 2013 kan bijna niet. 

2014 

Ziet er ook meteen beter uit, de jachttrainingen gaan beter, de veldwerktrainingen betalen zich uit, GG gaat nog steeds prima en de shows gaan ook goed. Ze is dikke maatjes met June. Buiten in de duinen luistert ze beter, als ze moet komen gaat ze er niet ineens weer vandoor. De mountainbikers en trimmers laat ze meer met rust. Ze is om de 7 maanden loops, tegelijk met June en dat geeft komische taferelen. Stabieler wordt ze, ze is nu ook 3 jaar. Twee keer scheurt ze een teennagel af en voor de rest is het rustig op het lichamelijke vlak. De tweede helft van 2014 is ze flink afgevallen. Sterker nog ze wordt zelfs wat te mager en er komt moeilijk een kilootje bij. 

Meestal is ze na de loopsheid en schijnzwangerschap wat zwaarder, ook was ze nu erg schijnzwanger. Vooral tijdens de trainingen was ze traag!! Hierna had ze weer energie voor 10. Rennen en nog eens rennnen, ook graaft ze weer veel. Maddy doet veel voor me en ik ben echt haar baasje. Bij de andere honden was het vaak mijn vader, ook met June, terwijl ik haar altijd trainde. Bij Maddy ben ik het, ook wel eens fijn. Nog steeds zijn de duinen van haar, ze scheurt door de duinen, over de heuvels en de vlaktes, een genot om te zien. 
 

2015

Begin november verwachten we pups uit de mooie combinatie Maddy en Kyle (AALTO Just Weimaraner). Kyle is een mooie, lieve, goedwerkende reu. Hij is o.a. Nederlands kampioen, zweetwerkkampioen en heeft vele proeven behaald. Ook is hij een ervaren jachthond voor de praktijkjacht. Zie mijn blog.


Info