Van 't Harde Pad Weimaraners

Maddy en Blaine

 

De honden houden ons bezig

Met jachttraining, gehoorzaamheid en showen. Dit vind ik leuk en belangrijk. Tot nu toe ben ik altijd begonnen met een gehoorzaamheidscursus, behalve met Dayan. Toen was dat nog niet zo gewoon als nu. Vroeger deed mijn vader de jachttrainingen, het veldwerk en proeven en Ik de gehoorzaamheidscursussen en showen. Mijn vader heeft Dayan, Jeska en Darcy getraind en voorgejaagd en vooral met de laatste twee deed hij dat niet onverdienstelijk. Hij heeft vele successen behaald in binnen- en buitenland. Soms werd hij uitgenodigd voor een jacht.

Uit het nest van Darcy hebben we June aangehouden en zij was mijn hondje. Sinds June doe ik de jachttrainingen, proeven, shows en gehoorzaamheid. Dit heb ik ook met Maddy gedaan en nu met Blaine. Ook deed ik veel veldwerk, vooral met June en met succes. Met Maddy heb ik ook regelmatig veldwerkwedstrijden gedaan. Met June en Maddy werd ik regelmatig uitgenodigd voor een jacht, vooral op fazant, nu kan ik dat niet meer. Met Blaine werpen de trainingen zijn vruchten af en hebben we een aantal diploma's behaald. Jacht, GG en showen, ik doe het nu allemaal. Al valt het tegenwoordig niet mee, het blijft leuk! 

Mijn vader Wils

Na 2 1/2 jaar gewoond te hebben op een gesloten afdeling van een verpleeghuis hier in Noordwijkerhout, is mijn vader 10 augustus 2019 overleden. Hij was op, zijn lichaam en geest waren op, al had hij zelf moeite om het leven los te laten. Het is moeilijk om je vader zo te zien aftakelen. Tot de zomer van 2016 heeft hij 's morgens altijd de honden uitgelaten. Zolang mogelijk met de fiets. Hij maakte met velen een praatje en velen miste hem ook. "Een tijdje terug liep hier altijd een oude man met deze honden", hoorde ik vaak. Een aantal jaar geleden kreeg hij TIA's en dit is waarschijnlijk ook de reden dat hij Vasculaire dementie kreeg. Zijn Weimaraners waren alles voor hem, echt alles. Rust zacht pa. Zie mijn blog: afscheid Wils.Hoe wat en waar

Wij wonen aan de kust

Darcy, June en een jonge Maddy

en hebben genoeg gelegenheid om samen met onze honden duin- en strandwandelingen te maken. Het is een prachtig gebied. Mijn vader liet tot zijn 80e verjaardag altijd 's morgens de honden uit. Hij ging altijd met de fiets naar de duinen, het strand of een ander wandel gebied. Ik ging dan aan het eind van de middag wandelen, maar ik rij met de auto naar de duinen.

Broedseizoen

Wel moeten we rekening houden met het broedseizoen, want dan moeten de honden aan de riem. Dat is jammer, maar onze honden gaan overal dwars doorheen en met broedende/zogende dieren, is dat niet zo'n goed idee. Ook hebben we geen zin om daardoor een duinverbod te krijgen van de boswachter.

'Al doende leert men'

We brengen onze honden ook uit op shows. Dit neem ik voor mijn rekening en meestal gaat Ella mee. Door Jeska zijn we met showen begonnen. En al doende leert men, dat geldt voor het showen, gehoorzaamheid en de jachttraining. En zeker ook de dagelijkse opvoeding. 

Karakter

Iedere Weimaraner heeft weer zijn eigen karaktereigenschappen dat is een uitdaging en maakt het ook leuk. En een uitdaging is het zeker om ze op te voeden. Het zijn pittige exemplaren. Ik zeg altijd dat ze eerst gemiddeld 3 moeten worden, wil je ze daar hebben, waar je ze hebben wilt. Maar....wij willen niet anders. We zijn verknocht aan het ras, al 34 jaar.

'Verslingerd aan het ras'

Hieronder volgt een beschrijving van onze Weimaraners. Dayan komt wat minder aan bod, maar dat komt omdat het al zo lang geleden is. Het is wel een feit, dat we door Dayan verslingerd zijn geraakt aan het ras! We waren allemaal stapel gek op hem. Onze laatste 5 Weimaraners hebben een eigen pagina, met verhalen, belevenissen en veel foto's. Ook komt het nest van Darcy uitgebreid aan bod. Ruim 10 jaar heb ik een blog, hierin vertelde ik over Darcy en June, zij zijn de stamdames van mijn blog. Nu schrijf ik wekelijks over de belevenissen van Maddy en Blaine. Ook hebben zij een eigen dagboek, toen Maddy en Blaine een pup en jonge hond waren hield ik een dagboek bij tot ze 1 jaar waren. Zie mijn blog: darcyenjune.nl.

Ik wens u veel lees en kijk plezier! 

Dayan van 't Heiloër Bos

In 1986 kregen we onze eerste Weimaraner. Dayan van 't Heiloër Bos,gefokt door de heer en mevrouw Pieneman. Een geweldige introductie van het ras. Hij was een knuffel, een allemansvriend. Wel was hij dominant naar andere reuen toe en op jacht gebied lukte het niet zo. Mede ook, denk ik, door onze eigen onervarenheid. Maar voor ons was hij geweldig, echt een maatje. Helaas is hij niet zo oud geworden. In december 1996 stierf Dayan, waarschijnlijk aan een hersentumor.

Internationaal Schoonheidskampioen Jeska from Charming Country Farm, Luxemburgs kampioen

Na de dood van Dayan besloten we een teefje te nemen. Bij Monique Jongenelen, het was haar eerste en enige nestje. Het werd Jeska from Charming Country Farm, geboren 3 januari 1997. We dachten dat we het na Dayan niet weer zo zouden treffen met een Weimaraner. Maar daar vergiste we ons in. Jeska bleek werkelijk een geweldige hond te zijn. In alles. Mijn oogappeltje. Ze was heel lief, sociaal naar andere honden en mensen, leergierig. Maar ze was ook eigengereid, ging vaak haar eigen gang en haar neus achterna. Ze was erg nieuwsgierig, soms was ze ook wat sneller onder de indruk, vooral toen ze jonger was, ze hield niet van al teveel hondendrukte. Later was ze een stabiele hond. Door Jeska zijn we in aanraking gekomen met het showen en met de jacht. 31 mei 2007 stierf Jeska na een operatie. Vaarwel lieve, lieve Jeska.

Meer over Jeska

Internationaal Schoonheidskampioen Charming Darcy of Weimar’s Joy, Veteranen Kampioen

We wilden graag een 2e Weimaraner en in oktober 2001 kwam Charming Darcy of Weimar's Joy in ons leven. Darcy is 1 september geboren. Bij Jur en Yvonne Deckers in Friesland, samen met nog 10 andere broertjes en zusjes. We wilden graag een pup uit de lijn van Roy (the Grayshar Royal Heir) en aangezien de oma van Darcy een zus is van Roy. Ze heeft ons zo veel gegeven. Darcy overleed 22 juli 2013 in mijn armen op 12 jarige leeftijd. Rust zacht lieve Darcy.

Meer over Darcy

Nederlands Kampioen Alannah June van 't Harde Pad, Internationaal Schoonheidskampioen

June is 19 augustus 2006 geboren. Tezamen met 6 zussen en 4 broers, ons eerste nestje. Tijdens de bevalling kregen we hulp van Yvonne Deckers, de fokker van Darcy. En die hulp konden we zeker gebruiken. We wilden uiteraard een teefje aanhouden uit de combinatie van Darcy en Zac, we hadden in ieder geval keus genoeg. June werd als laatste geboren. We dachten eigenlijk dat alle pups geboren waren en mijn vader ging met Darcy naar buiten. Verrassing daar kwam toch nog een pupje, nummer 11. Wil riep om hulp en Yvonne ging snel naar buiten en kon June nog net opvangen, op de mat voor de achterdeur. Ze was erg lang en Yvonne noemde haar garnaaltje! Ze was wel wat licht, maar verder was alles prima. Ze was een vechtertje en zorgde er wel voor dat ze genoeg te drinken kreeg! We konden toen nog niet weten dat ze bij ons zou blijven. Met heel veel pijn in mijn hart hebben we 29 november 2017 afscheid genomen van June. Ze was op, het ging niet meer. Omringt door mij, Ella, Maddy en Blaine sliep ze zacht in. Ruim 11 jaar is ze geworden. Lieve, mooie June, rust zacht. Ik zal je nooit vergeten.

Meer over June

Nederlands Kampioen Dreamtime Hunters Elin's Escape

Maddy is 12 augustus 2011 geboren bij Ruud en Annelies Potters in Valkenswaard. Haar ouders zijn Lord Miller of the Grey Noble en Dreamtime Hunters Delta Dawn. Helaas hebben we geen pup van June kunnen krijgen. Haar stiefzusje Gaya had net een nestje gekregen met 8 pups. Gaya is een dochter van Easdale Ridge, net als June. Zo blijven we nog een beetje in dezelfde lijn. 1 november 2015 kreeg Maddy haar eerste nestje met 7 pups. Een geweldige, trouwe moeder was ze en dat is ze nog steeds voor haar dochter Blaine.

Meer over Maddy


 Blaine van 't Harde Pad          

Blaine is 1 november 2015 geboren bij ons thuis op mijn moeders 80e verjaardag. Haar ouders zijn Dreamtime Hunters Elin's Escape en AALTO Just Weimaraner. Blaine is ons tweede zelf gefokte teefje en zusje van nog twee teefjes en 4 reutjes. Blaine is erg enthousiast, open, vrolijk, onverschrokken, druk, lief, springerig, aanhankelijk, trouw, opportunistisch en mooi. Ze heeft een prima neus en werkt heel enthousiast. Ze is heel lief en bijzonder trouw en houdt me streng in de gaten. We genieten enorm van haar.     

Meer over Blaine                                                     


Info